Spine of Warriorin perustaja Kaide Bärlund on kamppailulajien ja liikkeen ammattilainen. Hän on tehnyt uraa liikkeen parissa yli kolmen vuosikymmenen ajan kymmenien lajien parissa, mm. tanssin saralla hän on ollut yksi Suomen menestyneimmistä katutanssijoista ja opettajista.

Spine of Warrior syntyi vuonna 2013 Kaiden tutustuessa Ido Portalin metodeihin ja filosofiaan liikkeestä,  yhdistäen siihen oman kokemuksensa liikkujana. Intohimoinen liikkeen ja filosofian tutkiminen on vienyt hänet ympäri maailmaa harjoittelemaan maailman parhaiden liikkujien kanssa mm. Kiinaan johtavan Tai Chi Grandmasterin ja taolaismunkkien luokse, sekä Ido Portalin seminaareihin ja venäläisen Systeman saloihin.

Liikkuvuus on jokaisen ihmisen tärkeimpiä peruselementtejä lajista ja tyylistä riippumatta. Liikkuvuuden rajoitteet vaikuttavat elämään, kuten pääseekö kyykkyyn sitoessaan kengännauhoja. Hyvä liikkuvuus on vahva ja terve lähtökohta kaikelle liikkeelle. Sen pohjalta voi rakentaa vahvoja ja terveitä ‘taistelijoita’.